Azi, vârsta nu se mai măsoară în ani!

– TOXINA BOTULINICĂ ȘI RIDURILE –

Cea mai mare grijă a omului modern nu este stabilitatea financiară sau cariera, ci frica de momentul acela când începem să observăm o altă persoană în oglindă. Atunci când, în locul persoanei tinere pline de viață care radiază de o frumusețe naturală, apare o persoană matură, experimentată, dar care aduce cu ea și liniile fine ale vârstei pe chip. Deși poate tindeți să credeți că acest lucru este valabil doar în cazul femeilor, trebuie să știți că și bărbații au aceste griji (fie că recunosc sau nu). Ridurile sunt primul semn al trecerii anilor, iar noi toți am opri timpul în loc cu orice preț!

Ridurile de pe chipul nostru sunt de 2 tipuri: cele statice, care se formează în urma contracției repetate a mușchilor, datorită pierderii elasticității pielii, lipsei de hidratare sau expunerii prelungite la soare (“ridurile de varsta”) și cele dinamice, asa-numitele “riduri de expresie. Primele care apar sunt cele de expresie, din jurul gurii, a ochilor, sau pe frunte, iar cu timpul acestea se transformă în riduri de vârstă. Acestea apar de regulă în apropierea vârstei de 30 de ani, iar odată cu trecerea timpului se adâncesc și devin din ce în ce mai vizibile.  În acest moment, mulți din noi rămânem triști în fața oglinzii, încercăm fără oprire creme anti-rid și agățăm nostalgici pe perete o fotografie din acea perioadă, când această grijă nu exista pentru noi, pentru a ne simți din nou tineri și frumoși.

Câțiva dintre noi știu, însă, că ridurile pot dispărea de fapt foarte ușor, cu minim de durere, dar mai ales cu rezultate foarte vizibile. Tratamentul  cu Toxina botulinică se realizează pentru ridurile de pe frunte, din jurul ochilor, de la colțul gurii sau dintre sprâncene, printr-o procedură foarte simplă care alungă ridurile de expresie și readuce luminozitatea și elasticitatea tenului.

Toxina botulinică este o proteină produsă de bacteria  numită Clostridium botulinum. Principalul mecansim prin care acționează ea este inhibarea transmiterii impulsului nervos la muschii faciali, producând o “paralizie” temporară a zonei problematice.

În ce constă tratamentul antirid cu Toxină botulinică BOTOX/VISTABEL/DYSPORT?

Comparativ cu alte metode antirid, BOTOX, VISTABEL, Dysport  tratează ridurile prin îndepărtarea cauzei care le-a produs, și anume întreruperea transmiterii impulsului nervos de la nerv la mușchi.  Mușchii asupra cărora acționează tratamentul, se relaxează, iar pielea rămâne netedă. Serul este injectat direct și ușor cu ajutorul unui ac foarte fin, prin puncționarea delicată a mușchilor  din zonele problematice, fără a fi nevoie de anestezie locală. Ședințele de aplicare durează între 15 și 40 de minute, în funcție de nevoile și particularitățile fiecărei persoane.

Efectele tratamentului se observă după 2 și până la 7 zile de la injectare, în funcție de profunzimea ridurilor și se mențin până la 6 luni, fără a fi nevoie de repetarea procedurii în acest timp. Pentru a menține rezultatele până la un an, se poate repeta tratamentul, iar pentru amplificarearea rezultatelor, se poate apela și la laser sau peeling chimic.

Dacă încă nu ești convins(ă) iată și câteva imagini de dinainte și după tratamentul cu BOTOX la clinica noastră:

before after botox

În ziua de azi, o persoană  trebuie să țină pasul cu ritmul alert în care se desfășoară totul în jur, dar trebuie să își acorde și momente de relaxare și înfrumusețare. Este foarte importantă grija atât pentru suflet, cât și pentru corp, pentru că totul pornește de la încrederea în sine și de la ce putem face noi, pentru ca viața noastră să fie exact așa cum ne-o imaginăm.

Pentru a afla mai multe despre aceste tratamente contactează-ne prin telefon (0364 11 66 33) sau vino în vizită (str. I.B.Deleanu 2A, Cluj Napoca)!

One response to “Azi, vârsta nu se mai măsoară în ani!

  1. Pingback: 5 lucruri pe care nu le știai despre riduri | Blogul clinicii Medispa·

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s