Microdermabraziune, rezultate și sfaturi

O altă procedură de înfrumusețare și de menținere a unui ten sănătos și luminos este microdermabraziunea.

Microdermabraziunea controlată este o tehnică de peeling mecanic. Este utilizată de la jumatatea anilor 1980 de către dermatologi și esteticieni. Profunzimea peelingului este hotărâtă de operator în funcție de obiectivele tratamentului. Îndepărtarea unei porțiuni superficiale a epidermului reprezintă un semnal pentru celulele din stratul bazal, care sunt stimulate să se dividă (în acest fel are loc regenerarea).

microdermabraziune1

Deși se lucrează superficial (în general doar în epiderm), microdermabraziunea declanșează modificări mai în profunzime (la nivelul dermului). Este stimulată sinteza de colagen, elastina și microcirculația sangvină.

Rezultate

  • are rezultate în tratamentul acneei și tenurilor mature
  • îndepărtează celulele moarte și impuritățile
  • îndepartează punctele negre, curață porii dilatați
  • curăță, regenerează și împrospătează tenul
  • uneori atenuează urmele foarte fine lăsate de acnee și cicatrici
  • reface tenul afectat de soare
  • atenuează ridurile fine
  • corectează hiperpigmentările de suprafață

microdermabraziune2

Rezultatele se văd imediat după primul tratament. Pielea este mai luminoasă și mai fină. Senzația este de „piele curată și proaspată”. Rezultatele mai profunde precum: creșterea fermității și a elasticității, uniformizarea culorii și a texturii, necesită o serie de tratamente. Ședința de tratament durează între 45 de minute și maximum 1 oră.

Sfaturi 

Se recomandă seria inițială (5-8 ședințe de microdermabraziune la 1-2 săptămâni) și tratament de întreținere (la 2-3 luni)

Absorbția substanțelor active aplicate pe piele este crescută după microdermabraziune. De aceea, este nevoie de o atenție sporită în recomandarea produselor de îngrijire a pielii între ședințele de microdermabraziune.

Dacă te pregătești de un eveniment special apelează la  microdermabraziunea combinată cu tratamentul dermo-cosmetic cu 24 de ore înainte și te vei bucura de un ten curat, luminos și fin.

Nu apela la această procedură în cazul în care te confrunți cu:  arsuri solare, dermatită, eczeme extinse, piele excesiv de sensibilă, herpes, lupus, răni deschise, rozacee, leziuni cutanate, leziuni vasculare sau acnee violentă.

Pentru a afla mai multe lucruri despre procedură sau dacă aceasta este potrivită pentru tine, te invităm să ne contactezi pentru o consultație individuală.

Ne găsești la CLINICA MEDISPA, str. I.B.Deleanu 2A, Cluj Napoca, tel.: 0364 11 66 33

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s