Excimer – tratează vitiligo, psoriazis și dermatita atopică

Aceste boli dermatologice pot afecta psihologic și emoțional starea de bine și stima de sine a pacientului. Pacienții pot avea un stres emoțional puternic, mai ales dacă plăcile afectează părți vizibile ale corpului (față, mâini, picioare).

Din fericire există câteva strategii pentru a-i ajuta pe oameni să se descurce cu aceste boli. De asemenea, există câteva tratamente care pot minimiza, camufla sau chiar limita acțiunea bolii.

Unul dintre aceste tratamente îl oferă Laserul Excimer care și-a dovedit deja eficiența în lupta cu „urmele’’ cauzate de bolile dermatologice.

Câteva date tehnice ale Laserului Excimer

Tratamentul cu LASER Excimer folosește lumina lasaer în spectrul radiației ultraviolete, având ca avantaj precizia caracteristică laserului, controlul strict al dozajului și răspunsul bun cutanat.

În practică, în timpul tratamentului cu ultraviolete, sunt expuse atât zonele depigmentate cât și pielea sănătoasă, ceea ce, în timp, crește contrastul dintre cele două.

Folosind tehnologia Excimer, expunerea este limitată la zonele depigmentate fiind foarte ușor de controlat zona pe care se aplică. Fototerapia este un tratament consumator de timp fiind necesare numeroase ședințe pentru a obține un rezultat. În schimb, folosind tehnologia excimer numărul de ședințe scade (la o medie de 10) și timpul unei ședinte fiind, de asemenea, mai mic. Spre deosebire de fototerapie unde se crește timpul de expunere, în cazul Laserului Excimer crește intensitatea laserului).

Radiațiile din spectrul UVB au efecte imunosupresoare prin inducerea apoptozei limfocitelor T și efecte imunomodulatorii, datorită carora sunt eficiente în tratamentul afecțiunilor cu componentă imună, cum este cazul vitiligo sau psoriazis.Radiaţiile ultraviolete au un rol antibacterian, reducând colonizarea cu Stafilococ auriu, în cazul dermatitei atopice.

Tratamentul cu Laserul Excimer în cazul acestor boli dermatologice are avantajul unor remisiuni de lungă durată dupa întreruperea tratamentului.

Știm că pentru persoanele care se confruntă cu vitiligo, psoriazis sau dermatita atopică este foarte important ca ele să găsească tratamentele potrivite pentru a ține sub control și pentru a atenua efectele acestor boli. Tratamentul cu Laserul Excimer vine să completeze tratamentele medicamentoase.

Aruncă o privire la rezultatele acestui tratament efectuat la clinica noastră și te vei convinge singur/ă: Galerie foto “Înainte și După” Excimer

Programează-te la unul dintre specialiștii noștri în dermatologie pe mail la info@medispa.ro, la nr de tel 0364-116633 sau 0752-264333, ori direct la sediul nostru: str. I.B.Deleanu 2A, Cluj Napoca și apelează cu încredere la tratamentul cu laserul EXCIMER!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s