Celulita și retenția de apă

Apa reprezintă aproximativ 60% din compoziția corporală a unui adult. Ea este prezentă în celule, în sânge, în piele, organe și mușchi și este vitală pentru organism.

Retenţia de apă, cunoscută și sub denumirea de edem în limbajul medical, este o afecțiune ce apare din cauza trecerii apei din sânge în celulele şi ţesuturile organismului. Ea indică practic o disfuncție a sistemului limfatic, deoarece acesta nu mai este capabil să elimine toxinele și excesul de apă în sistemul circulator. Acest fenomen natural este influențat de activitatea hormonilor și afectează doar femeile, deoarece principalii hormoni implicați în proces sunt estrogenii.

Retenția de apă este o problemă care, dincolo de implicațiile negative asupra stării generale de sănătate, afectează şi aspectul fizic al unei persoane, iar primele semne se reflectă în îmbătrânirea pielii și pierderea elasticității.

Care este legătura între retenția de apă și celulită?

anti-celluliteÎn unele cazuri, apa reținută în organism rămâne între celulele adipoase,  iar împreună cu degenerarea fibrelor de colagen sau a fibrelor din țesutul epitelial  conduce la apariția celulitei și la acel aspect neregulat al pielii, de coajă de portocală. Celulita provocată de retenția de apă se numește celulită infiltrată și din punct de vedere caracteristic este moale la atingere, cu proeminenţe mici și apare cu precădere în anumite zone ale corpului cum ar fi pe coapse și fese. Ea este accentuată de lipsa de activitate fizică și un stil de alimentație dezechilibrat, acest lucru determinând îngreunarea circulației limfatice, slaba circulație a sângelui și în special afectarea drenajului limfatic.

Dacă și tu te confrunți cu această problemă și aspectul de coajăde portocală îți dă de furcă te invităm să încerci un tratament de împachetare corporală cu proprietăți antioxidante și de drenare, cu conținut ridicat de alge marine și polifenoli. Împachetarea corporală îmbunătăţește circulaţia sângelui prin eliminarea toxinelor şi a excesului de lichid din ţesuturile adipoase. Tratamentul durează aproximativ 50-60 minute și pe lângă efectul anticelulitic, acest tip de împachetare la cald bazată și pe extracte de viță de vie are si efect anti-aging. Vinoterapia este sigurul tratament existent care are atat efecte anticelulitice, cât și anti-îmbătrânire! Sună chiar acum la Medispa și află mai multe detalii despre acest tratament sau stabilește o programare: 0364-116633 sau 0752-264333.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s