Nas deformat sau urechi pleoștite? Complexele tale au rezolvare!

De câte ori te-ai uitat în oglindă și ai fost mulțumit de tine? Ne dorim ca răspunsul tău să fie unul pozitiv, dar dacă lucrurile stau altfel, nu ar trebui să fii îngrijorat pentru că soluții de rezolvare sunt foarte multe în ziua de azi.

Ne-am propus să vorbim în acest articol despre două probleme care nasc, de regulă, o serie de complexe începând din copilărie și care pot continua și în adolescență: nasul deformat sau prea mare și urechile prea depărtate de cap sau pleoștite.

Important este că dacă te confrunți cu unul dintre aceste complexe și ai impresia că toți din jurul tău văd la tine doar acest defect și nimic din lucrurile bune ale aspectului tău fizic, e momentul să renunți la această atitudine și să faci o schimbare.

Clinica noastră oferă servicii de chirurgie plastică la un nivel profesional recunoscut și apreciat de clienții care au recurs la astfel de intervenții.

Iată câteva lucruri pe care ți le recomandăm să le cunoști:

Chirurgia nasului sau rinoplastia este o tehnică chirurgicală prin care forma nasului se restructurează sau se redă, obiectivul anatomic principal constituindu-l repararea sechelelor traumatismelor sau corectarea diformităților posibil ereditare. Beneficiile acestei intervenții chirurgicale pot fi extinse, spre îmbunătățirea imaginii de sine și odată cu acest lucru, creșterea încrederii.

Nasul constituie elementul central al feței, de aceea, pentru a forma un “nas nou”, care se va integra și armoniza cu întreaga față, este nevoie, pe lângă indemânarea chirurgicală meticuloasă, și de percepția și anticipația estetică a unui artist. Rinoplastia implică modificarea oaselor și/sau a cartilajelor nazale. Pielea se adaptează noului aranjament al nasului.

Intervenția chirurgicală se desfășoară în anestezie locală cu o ușoară sedare. Procedura durează aproximativ o oră și jumătate, în funcție de complexitatea acesteia. Operația se realizează, de obicei, cu abord intern, adică în interiorul nasului, aceasta nelăsând urme vizibile decât în cazuri excepționale.

Chirurgia urechii sau otoplastia este efectuată, în general, pentru a readuce urechile mai aproape de cap, sau pentru a le reduce din dimensiuni. Cea mai mare parte a operațiilor sunt efectuate asupra copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani. Se știe că încă de mici, copiii caută defectele celor din jur și le evidențiază într-un mod ironic până la derâdere. De aceea, cu cât este efectuată mai devreme operația, cu atât se diminuează situațiile în care copilul este luat în vizor de ceilalți datorită defectelor fizice sau de orice altă natură. Cu toate acestea, e recomandat să nu se insiste asupra operației atât timp cât copilul respinge această intervenție. Copiii care se simt incomfortabil cu privire la urechile lor și își doresc să fie operați sunt mult mai cooperanți pe timpul acestui proces și sunt mai multumiți de rezultat. De aceea, e bine să obișnuiți copilul cu ideea intervenției, a beneficiilor acesteia și să lucrați în timp la pregătirea morală pentru acest pas.

Otoplastia este posibilă și la adulți și nu există, în general, riscuri suplimentare asociate cu această procedură la pacienți mai în vârstă.

Pe langă urechile decolate, există o varietate mare de probleme ale urechii care pot fi rezolvate cu ajutorul chirurgiei. Acestea includ : urechile “pleoștite”, când vârful acestora este îndreptat în jos și în față, urechile în formă de cupă, care sunt în general foarte mici, urechile în forma de scoică, atunci când linia pliului exterior, la fel ca și aspectul natural lipsesc.

Despre aceste două probleme de natură anatomică și estetică te invităm să consulți site-ul clinicii noastre.                  De asemenea, ne găsești la adresa: str. Ion Budai Deleanu nr 2A, Cluj-Napoca sau la telefon: 0364 11 66 33/0752 26 43 33.

sursa foto: http://imgkid.com 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s