Știai că celulita afectează aproape 90% dintre femei?

Se pare că femeile sunt mai predispuse la apariția celulitei iar grăsimea se acumulează în mod deosebit în jurul șoldurilor, coapselor și abdomenului. Numărul adipocitelor prezente la femei este mai mare decât în cazul bărbaților, acest lucru explică de ce se întâlnește mai des celulita la femei decât la bărbați.

Ce este celulita? Este rezultatul unui proces anormal de stocare a grăsimilor. Sub influența diferiților factori alimentari sau hormonali, celulele grase (adipoase) se pot umple cu grăsimi sau, din contră, se pot goli în funcție de nevoile energetice ale organismului.  Celulele adipoase sunt adevărate rezerve de grăsime care crescând în volum comprimă vasele de sânge din apropiere, rezultatul fiind un drenaj încetinit, țesuturi subcutanate inflamate, care dau naștere unui aspect inestetic al epidermei.

Din punct de vedere medical celulita reprezintă un proces de degenerescență a celulelor subcutanate care indică un proces cronic de paniculopatie edematoasă fibro-sclerotică sau mai simplu lipodistrofie localizată, provocată de reținerea lichidului intercelular la nivelul țesutului celular subcutanat combinată cu o slabă circulație și oxigenare locală.

Dintre cauzele celulitei amintim: dezechilibre hormonale, predispoziție genetică, tulburări ale funcției tiroidiene, alimentație dezechilibrată, ortostatismul prelungit, lipsa activității fizice, folosirea contraceptivelor orale, graviditatea.

Celulita, odata ce ai sesizat-o e bine să începi s-o tratezi. Primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să te prezinți la medicul dermatolog care va determina stadiul celulitei și îți va propune tratamentul corespunzător. Ca orice afecțiune, dacă se intervine în faza incipientă șansele de tratare sunt mult mai mari iar timpul mai scurt.

E bine de știut că celulita avansează și provoacă hipertrofierea celulelor lipidice și alterarea pereților capilarelor venoase, ceea ce produce alte neplăceri nu doar cele estetice. Odată cu înaintarea în vârstă, organismul femeilor produce mai puțin estrogen – hormon care ajută la buna fluiditate a vaselor de sânge. Mai puțin estrogen înseamnă și o scădere a producției de colagen și, prin urmare, o deteriorare a țesutului conjunctiv. În afară de estrogeni, prolactina și hormonii tiroidieni influențează celulita. Prolactina, produsă de hipofiză, stimulează retenția hidrică în țesutul adipos. Pe lângă hiperprolactina, o serie de alte afecțiuni endocrine care se manifestă prin dereglări ale nivelelor normale de hormoni generează sau agravează celulita, cum ar fi adenomul de hipofiză, hipotiroidia sau afecțiuni ale glandelor corticosuprarenale.

Clinica noastră oferă o serie de proceduri care vin să te susțină în lupta împotriva celulitei. Metoda pe care o folosim în diagnosticarea celulitei este analiza impedenzometrică. Te așteptăm să găsim împreună soluția cea mai portivită pentru tine, în Cluj-Napoca, str. Ion Budai Deleanu nr. 2A. Telefon: 0364116633 sau 0752264333.

Iată care sunt procedurile pe care le folosim în funcție de situație:

Criolipoliza este cea mai nouă metodă de a înlătura țesutul adipos de pe abdomen, brațe și coapse. Criolipoliza este folosită în clinicile europene de profil și se bucură de un mare succes. Țesutul adipos inestetic de pe abdomen, de pe coapse și de pe brațe poate fi, mai nou, înghețat și apoi eliminat natural de organism.

VelaShape este o tehnologie care are eficacitate dovedită clinic. Este un tratament nechirurgical, aprobat FDA, de reducere a celulitei și a centimetrilor în plus. Nu vă scoate din activitățile zilnice, nu prezintă nici un discomfort. Se pretează excelent pentru coapse, abdomen, fese, brațe și genunchi.

Masajul vacuumatic are multiple influențe benefice asupra organismului uman iar rolului său principal, acela de slăbire și reducere a celulitei i s-au adăugat și alte acțiuni precum: intensificarea circulației sanguine, sporirea proceselor metabolice și trofice ale țesuturilor, contribuirea la resorbția cicatricilor, efect benefic asupra stării aparatului muscular și a sistemului nervos, aducerea în limite normale de funcționare a organelor bolnave și acțiune antialgică.

Electrostimularea, un fitness intensiv, experții afirmă că 45 de minute de electrostimulare echivalează cu 6-8 ore de gimnastică fără întrerupere. Așa se face că efectele sunt vizibile imediat, uneori chiar după prima ședință pierzându-se între 1-4 centimetri (în cazul persoanelor cu un surplus mai mare de greutate).

Electrolipoliza și drenajul limfatic. Electrolipoliza este un procedeu bazat pe microcurenți care atacă celulele grase inactive, stocate în depozite de grăsime. Nici o altă procedură neinvazivă nu mai poate face acest lucru. Singura alternativă este liposucția, operație chirurgicală, care presupune anestezie și toate riscurile aferente. Grăsimea inactivă din depozitele de grăsime care a fost mobilizată prin electrolipoliză trebuie eliminată din corp, ceea ce se realizează prin DRENAJ LIMFATIC .  Rezultatele unui tratament combinat de electrolipoliză și drenaj limfatic sunt remarcabile.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s