Botox sau Acid Hialuronic?

Botox sau Acid hialuronic? O întrebare care se aude tot mai des când vine vorba de frumusețe și de dorința noastră de a ne păstra mereu tinere. Ridurile, urme ale timpului, sunt de cele mai multe ori motivul pentru care ne gândim să apelăm la botox sau acid hialuronic.

Ne-am propus ca în acest articol să-ți oferim informații care să te ajute în alegerea celei mai potrivite proceduri pentru tine, bineînțeles, fără a neglija sfaturile medicului dermatolog. O vizită la clinica noastră, după ce-ai parcurs aceste informații teoretice îți va fi de mare folos în alegerea tratamentului care se pretează cel mai bine situației tale.

Toxina botulinica este o proteină naturală produsă de bacteria Clostridium botulinum. Clinica noastră folosește în tratamentele antirid toxina botulinica de tip A: Botox (Vistabel) și Dysport.

Toxina botulinica poate fi utilizată pentru a trata toate ridurile care sunt rezultatul mișcării normale faciale, respectiv ridurile de expresie. Atunci când este injectată într-un mușchi specific, rolul acestei toxine este de a întrerupe transmiterea impulsului nervos de la nerv la mușchi. Mușchii asupra cărora acționează se relaxează. Mușchiul nu se mai contractă, iar pielea rămâne netedă.

Dysport acționează NUMAI asupra ridurilor dinamice, în special asupra celor din etajul superior al feței. Cu Botox (Vistabel) și Dysport se obțin rezultate foarte bune asupra ridurilor de pe frunte, dintre sprâncene, ridurilor “laba gâștii”, ridurilor de pe gât. După tratamentul cu Botox (Vistabel) și Dysport ridurile de expresie dispar, iar chipul devine mai luminos și mai destins, expresiile negative sunt diminuate, contribuind la creșterea încrederii și a imaginii personale.

În funcție de zona tratată, doza utilizată, și de modul în care se răspunde la tratament, tratamentul se repetă aproximativ la fiecare 3-6 luni.

Acidul hialuronic a fost descoperit în anul 1934, fiind un compus principal al organismului cu rol în reținerea apei în țesutul conjunctiv, piele și organe. Acesta este o componentă a colagenului și poate fi derivat și concentrat din colagen.

Acidul hialuronic este totuși creat și degradat mult mai repede în organism decât majoritatea compușilor. Pe măsura înaintării în vârstă scade capacitatea corpului de a produce acid hialuronic. Procesul îmbătrânirii este strâns legat de această carență a  acidului hialuronic. Acidul hialuronic este o componentă a țesutului conjunctiv care are rolul de a amortiza și lubrifia. Este prezent în mod natural în toate organismele vii și este o componentă universală a spațiilor dintre celulele țesuturilor corpului.

El are rolul de a da volum și de a umple ridurile de expresie și cele fine datorate trecerii timpului. La clinica nostră, specialiștii folosesc Acidul Hialuronic de la Juvederm, tehnologia Vycross, o tehnologie care oferă pacienților o soluție completă pentru modelare și augumentare a contururilor faciale.

Unicitatea produsui Juvederm AH este oferită de tehnologia patentă VYCROSS TECHNOLOGY. Această tehnologie oferă o reticulare eficientă și un echilibru optim între lanțurile scurte și lungi de acid hialuronic. Rezultatul final este dat de către un gel foarte ușor, fin și negranulat cu un grad de coeziune foarte ridicat. VYCROSS TECHNOLOGY conferă produsului un caracter mai puțin hidrofil comparativ cu alte fillere ceea ce reduce riscul de inflamare a zonei injectate. Astfel, pacientele își pot relua activitățile cotidiene imediat după tratament.

Soluția se injectează în derm în cantități mici cu un ac foarte fin. Rezultatul este instantaneu, producând un efect de lungă durată, natural, sigur și blând pentru piele. Odată injectată, soluția produce distensie sub riduri, pielea devenind mai netedă. Atunci când obiectivul este mărirea buzelor sau modelarea conturului facial, acidul hialuronic aduce volum și formă zonei tratate.

Cu toate acestea, după tratament pot să apară reacții comune legate de injecție, cum ar fi edem, roșeață, durere, sau prurit. Dacă experimentezi aceste reacții, nu este un motiv de îngrijorare deoarece acestea dispar în câteva zile după injectarea în piele și după aproximativ o săptămână după injectare în buze.

Când alegi Acidul Hialuronic?

Dacă dorești:

– să-ți definești conturul buzelor

– să ai buze mai voluminoase

– să corectezi ridurile fine sau medii din zona gurii și a ochilor

Pentru orice întrebare și eventuală programare te așteptăm la CLINICA MEDISPA , str. Ion Budai Deleanu nr 2 A, sau ne poți contacta la numerele de telefon: 0364 11 66 33/0752 26 43 33  și e-mail: office@medispa.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s