Hiperhidroza sau transpirația în exces se tratează cu botox!

Transpirația, un fenomen normal al organismului nostru ne poate da bătăi de cap atunci când este în exces. Hiperhidroza afectează ambele sexe în egală măsură și se poate manifesta la orice vârstă. Un procent semnificativ din pacienți (3-40%) au un alt membru al familiei care are această problemă, de aceea, se consideră ca boala poate avea transmitere genetică (în forma ei idiopatică).

De ce transpirăm? Sunt o mulțime de factori datorită cărora transpirăm.

Transpirația este modul natural al organismului pentru a ne meține corpul la temperatura optimă. Se evaporă prin piele, eliminând căldura în exces.

Atunci când avem emoții puternice corpul nostru ajunge la punctul de „fierbere”, eliberând hormoni de stres care cresc tensiunea arterială și temperatura corpului crește. Efectul imediat este transpirația. Oricine a trecut prin stresul termenului limită la locul muncă sau a cunoscut stresul în fața unui public știe ce înseamnă jena pe care o crează transpirația. Stresul emoțional activează glandele sudoripare din palme și tălpi, motiv pentru care poate fi jenant să dai mâna atunci când treci prin aceste emoții puternice.

Sudoarea este însă și un indicator al unui foarte bun antrenament. Transpiram și atunci când antrenamentul este solicitant dar și când afară este foarte cald. În ambele situații prin transpirație pierdem mult lichid și din această cauză hidratarea este absolut necesară.

Dar când transirația este prezentă și în afara situațiilor exemplificate mai sus, vorbim despre o afecțiune.

Hiperhidroza reprezintă termenul medical care descrie transpirația în exces față de cea necesară în mod normal pentru reglarea temperaturii corporale. Transpirația excesivă sau hiperhidroza mai ales cea axilara este o sursă de mare jenă și stres emoțional considerabil pentru persoanele care suferă de această problemă medicală. Hiperhidroza severă ajunge să afecteze viața pacientului și comfortul acestuia, îi îngreunează contactele sociale și profesionale chiar și în cazul unei igiene riguroase.

Există o serie de tratamente pentru hiperhidroză de la medicație până la intervenții chirurgicale. Clinica noastră oferă posibilitatea tratării hiperhidrozei axilare cu ajutorul Botoxului. Tratamentul cu toxina botulinica este o opțiune terapeutică rapidă care se face în condiții de siguranță și este extrem de eficientă în cazul hiperhidrozei severe.

Prin injectarea cu botox sunt scose din funcție glandele exocrine sudoripare. Efectul durează până la 8-9 luni, în funcție de locul injecției, doza administrată și reactivitatea individuală. Procedura se practică sub anestezie și constă în injectarea a aproximativ 50 unități de botox în 15-20 de zone diferite care să acopere întreaga arie afectată. Botoxul se poate folosi și în cazul hiperhidrozei palmare și faciale.

Consultă echipa noastră de specialiști pentru mai multe detalii! Ne găsești pe str. Ion Budai-Deleanu, nr 2A sau la tel: 0364-116633 / 0752-264333.

(sursa: sfatul medicului)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s