Adevărul despre BOTOX

  • Botoxul poate fi utilizat și la vârste mai fragede în scopul prevenirii ridurilor

Adevărat. Medicii sunt de părere că ridurile pot exista și la vârste mai fragede în cazul unei mimici hiperactive. În acest caz, injecția cu botox poate să fie o pregătire pentru menținerea frumuseții viitoare. Însă, dacă vorbim de profilaxie, injecțiile cu botox poate să fie o soluție doar pentru ridurile de expresie și nicidecum pentru cele statice.

  • Există restricții, care trebuie respectate după tratamentul cu Botox

Adevărat. După injectare, timp de 48 de ore sunt contraindicate: expunerea la soare sau solar, ședințele de saună și masarea zonei injectate. Se recomandă poziția verticală a corpului timp de aproximativ 4 ore după injectare și se recomandă aplicarea de comprese reci pe zonele tratate pentru evitarea apariției echimozelor.

  • Botoxul poate genera reacții alergice cutanate

Adevărat. Tratamentul cu injecțiile cu botox pot să provoace reacții alergice la nivel cutanat de tipul: erupții cutanate, urticarie, mâncărime.

         Există persoane în cazul cărora, botoxul nu are nici un efect

Adevărat. Aproximativ o persoană dintr-o sută, nu reacționează la botox. Acest lucru este posibil în cazul persoanelor care au anticorpi, care anihilează efectul botoxului. De asemenea, s-a observat că unii pacienți dezvoltă imunitate la botox după administrarea câtorva injecții, însă, acest tip de imunitate nu este cu caracter permanent.

  • Efectul botoxului este vizibil imediat după prima injecție

Adevărat. Însă, s-ar putea ca efectul să nu fie observat chiar imediat după administrarea injecției. Efectul poate să apară la 2-7 zile după injectare și se menține 3-6 luni. Repetarea procedurii poate prelungi efectul până la aproape 1 an. Rezultatul este diferit de la persoană la persoană.

  • Injecțiile cu botox nu se administrează în mod frecvent

Adevărat. Se recomandă administrarea preparatului 1 dată la 6 luni pentru a permite mușchilor posibilitatea de a funcționa normal și să treacă efectul injecției precedente.

  • Există contraindicații pentru administrarea botoxului

Adevărat. Sarcina, perioada de alăptare, faza acută a unor boli infecțioase, afecțiuni care determină scăderea generală a forței musculare (miastenia gravis), procese inflamatorii ale pielii, alergie la albulină, tratament cu medicamente anti-inflamatorii, anticoagulante, antibiotice (toxina Botulinica se poate injecta la câteva zile după încetarea tratamentului), predispunerea le edeme, probleme renale, hepatice, boli autoimune, sunt situații pentru care medicul are motive întemeiate să nu recomande tratamentul cu botox.

  • Botoxul provoacă dependență

Adevărat. Botoxul poate provoca dependență, însă, această dependență este de cele mai multe ori de natură psihologică. Lipsa sensibilității față de tratament poate să apară în timp, în cazul injectărilor dese și diferă de la persoană la persoană.

Vizitează pagina noastră de web și află mai multe despre tratamentele pe care Clinica MEDISPA le pune la dispoziția clienților www.medispa.ro

Poate te interesează Mituri despre botox

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s