Mituri despre BOTOX

  1. Botoxul este o toxină și din această cauză injecțiile cu botox pot cauza anumite boli.

Fals. Botoxul este intr-adevăr o toxină (toxina botulinica) dar dozele care se folosesc în tratamente sunt inofensive și nu generează nici un fel de afecțiuni. Efectele adverse care pot apărea după injectare sunt temporare și recuperabile.

  1. Botoxul rezolvă orice fel de riduri

Fals. Toxina botulinica poate fi utilizată pentru a trata toate ridurile care sunt rezultatul mișcării normale faciale, respectiv ridurile de expresie (mimice). Atunci când este injectată într-un mușchi specific, rolul acestei toxine este de a întrerupe transmiterea impulsului nervos de la nerv la mușchi. Mușchii asupra cărora acționează se relaxează. Mușchiul nu se mai contractă, iar pielea rămâne netedă. Se recurge pentru ridurile de pe frunte dar și pentru cele din partea de jos a feței – bărbie, gât. Botoxul nu are efect asupra ridurilor statice, pentru înlăturarea acestora se utilizează alte preparate cu efect de umplere.

  1. Pacientul trebuie să se pregătească înainte de tratamentul cu botox

Fals. Procedura nu necesită pregătiri speciale. Singurul lucru de care are nevoie cineva care a decis să facă tratament cu botox este pregătirea „psihologică”. Intervenția în sine este simplă, nu necesită anestezie locală, iar tratamentul nu lasă urme și permite reluarea imediată a activităților cotidiene.

  1. Cremele și serurile moderne sunt o alternativă viabilă a botoxului

Fals. Chiar dacă sunt creme care au ca efect reducerea ridurilor, ele necesită un timp îndelungat pentru a-și face efectul și, oricum, rezultatul va fi mai puțin vizibil decât după administrarea unei injecții cu botox.

  1. Botoxul poate duce la atrofierea mușchilor

Fals. Dozele utilizate în chirurgia estetică nu provoacă atrofierea mușchilor. Dar folosirea exagerată a botoxului fără miostimulare între injecții, poate duce la slăbirea și lăsarea considerabilă a mușchiului și poate genera dependență.

  1. Botox, dysport, restylane sunt preparate cu același mod de acțiune

Fals. Acestea sunt preparate diferite, botox și dysport sunt toxine botulinice din grupul A, iar restylane este un filler pe bază de acid hialuronic, folosit pentru a umple ridurile și liniile fine. Ceea ce le aleagă este scopul comun: anihilarea ridurilor dar modul de acțiune este total diferit.

Vizitează pagina noastră de web și află mai multe despre tratamentele pe care Clinica MEDISPA le pune la dispoziția clienților www.medispa.ro

Poate te interesează și Adevărul despre botox

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s