Cum diminuăm riscurile în cazul tratamentului cu Acid Hialuronic?

Este foarte important ca atunci când alegeți să faceți un tratament cu acid hialuronic să vă adresați neapărat unui medic dermatolog. Evitați să apelați la persoane care nu au pregătire medicală și experiență suficientă. Riscurile sunt mari iar problemele care pot apărea datorită neprofesionalismului își vor pune amprenta asupra dumneavoastră într-un mod negativ și cu siguranță acest lucru nu este de dorit.

Iată ce probleme pot apărea în urma tratamentului cu acid hialuronic dar care în majoritatea lor pot fi controlate eficient de mâna experimentată a medicului dermatolog:

Contuzii. Injectarea unui filer în orice parte a feței poate cauza uneori o contuzie. Experiența medicului dermatolog poate minimiza contuzia considerabil. Contuziile după un tratament cu acid hialuronic nu pot fi remediate sau vindecate imediat. De aceea, este de preferat în primul rând să fie evitate.

Asimetria, sau fața asimetrică. Asimetria este o caracteristică naturală a noastră și care ne dă individualitatea și chiar farmecul personal. Se știe că, de exemplu, fața noastră prezintă asimetrii, partea dreaptă nefiind perfect identică cu partea stângă. Aceste asimetrii sunt ușoare sau mai evidente de la caz la caz. O injecție cu acid hialuronic poate accentua asimetria dacă nu este făcută corect. Contuziile și echimozele traumatismale pot cauza o ușoară inflamare sau asimetrie a feței care poate dispărea într-o săptămână sau până la 10 zile. Dacă acidul hialuronic este introdus corect, prin efectul de umplere se poate chiar controla asimetria feței corectându-se.

Efectul de umplere exagerat. Este posibilă o ușoară inflamare a feței, ceea ce dă un aspect pufos imediat după tratament, dar care dispare în 7-10 zile.

Umplere insuficientă. Acest lucru nu este o greșeală neapărat. Este chiar indicat să se înceapă cu un tratament moderat în scopul testării reacției față de produs. Astfel la primul tratament este recomandat să se înceapă cu o umplere moderată și abia după 1 săptămână sau două săptămâni să urmeze o altă injectare dacă rezultatele nu sunt cele așteptate.

Apariția de noduli. Există situații în care pot să apară inflamații ușoare sau chiar noduli după un tratament cu acid hialuronic. Acestea sunt de fapt contuzii ușoare sub filer, resimțindu-se ca niște umflături.

Necroza sau un vas de sânge blocat. Nu trebuie să te sperii, această problemă apare foarte rar, 1 caz la peste 10,000 de pacienți.

În concluzie, ca și în cazul altor tratamente, este foarte important sa găsiți, în primul rând, un medic de încredere care are experiență în efectuarea acestor tratamente. Totodată la fel de importante sunt și sfaturile primite în legătură cu pregătirea pentru tratament și recomandările post tratament.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s