Diferențe și asemănări între acidul hialuronic și colagen

Se spune că femeile tânjesc în permanență după frumusețe și sunt dispuse să facă aproape orice să-și readucă imaginea tânără, lipsită de griji, riduri, și alte semne ale trecerii timpului. Dar nu numai femeile sunt preocupate de acest aspect, ci și bărbații, fie că recunosc acest lucru, sau nu.

Ridurile sunt primul semn al trecerii anilor iar principala cauză a apariției lor este pierderea elasticității și fermității pielii datorită scăderii nivelului de colagen din piele. Colagenul, proteină naturală, oferă vitalitate, fermitate și dă pielii un aspect sănătos. Dar nu numai colagenul este responsabil de aspectul pielii. Reducerea capacității acesteia de a reține apa contribuie din păcate la accentuarea ridurilor, semn că producerea acidului hialuronic de către organism este afectată.

Atât acidul hialuronic cât și colagenul sunt substanțe care se găsesc în organism și sunt folosite pentru a da volum, colagenul fiind primul apărut pe piață în timp de acidul hialuronic este cea mai recentă apariție pe piața tratamentelor de înfrumusețare și cel mai folosit în ultima perioadă de timp de către medicii dermatologi și chirurgii esteticieni. Ambele sunt răspunzătoare de tinerețea pielii.

Acidul hialuronic este utilizat pentru a crea efectul de conturare și adăugare de volum în cazul buzelor sau pentru umplerea ridurilor sau a spațiului de sub ochi pentru a completa pierderea grăsimii de sub ochi, în cazul persoanelor cu cearcane.

Odată cu apariția fillerelor, injectarea de colagen a scăzut ca și amploare în ultimii ani. Înainte colagenul era de origine bovină și umană recombinată, acum este de origine suină. La fel ca și acidul hialuronic, colagenul are același efect de umplere a volumului pierdut.

Pentru multe persoane par a fi același lucru. Chiar dacă se folosesc în același scop sunt două substanțe distincte pe care organismul le produce cu scop diferit.

Astfel, principala sarcină a acidului hialuronic este repararea creșterii celulare. Este un polizaharid, care se găsește în tot corpul. Acidul hialuronic poate minimiza aspectul îmbătrânit al pielii prin atragerea și menținerea apei în celule.

Colagenul, de asemenea, joacă un rol de sprijin prin menținerea țesuturilor organismului sănătoase. Această proteină se produce în tot corpul și acționează ca un fel de ”lipici” care ține laolaltă celulele și țesuturile. Producția de colagen încetinește cu vârsta și scade flexibilitatea pielii, ceea ce poate duce la apariția liniilor și a ridurilor.

Indiferent ce alegi să folosești pentru a fi mai tânără, mai frumoasă, discută cât mai deschis cu medicul dermatolog și alegeți împreună soluția cea mai potrivită pentru tine. La Clinica MEDISPA se folosesc cu succes tratamentele cu acidul hialuronic iar clientele care au încercat deja aceste tratamente sunt mai tinere, mai frumoase.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s