TRATAMENTUL RIDURILOR LA CLINICA MEDISPA. Indicații și rezultate

TOXINA BOTULINICĂ

Este cea mai populară procedură nechirurgicală antiîmbătrânire și se folosește, în general, pentru ameliorarea ridurilor adânci, de expresie, din partea superioară a feței – zona frunții și a ochilor.

Cum funcționează?

Prin injectare într-un mușchi specific, toxina botulinică întrerupe transmiterea impulsului nervos către acesta. Astfel, contracția musculară este blocată temporar, pielea se relaxează și capătă un aspect mai neted.

Tratamentul se efectuează în ambulator și nu este nevoie de pregătire medicală prealabilă.

Rezultate

Comparativ cu alte metode antirid, toxina botulinică tratează ridurile prin îndepărtarea cauzei.

La Clinica Medispa, ridurile dintre sprâncene, cele orizontale de pe frunte, sprâncenele căzute sau ridurile de sub ochi sunt ameliorate cu toxină botulinică de tip A: Botox-Vistabel. În plus, chipul devine mai luminos și mai destins.

Efectul apare la 2-7 zile după injectare și se menține 3-6 luni. Repetarea procedurii poate prelungi efectul până la aproape un an.

Riduri de expresie- înainte de tratamentul botox

Riduri de expresie- înainte de tratament

Riduri de expresie- după tratamentul BOTOX- Vistabel

Riduri de expresie- după tratamentul BOTOX- Vistabel

Riscuri

Contrar preconcepțiilor, tratamentul cosmetic efectuat cu rigurozitate de specialiști prezintă riscuri mici, reacțiile alergice fiind foarte rare.

Toxina botulinică nu creează dependență, tratamentul este repetat datorită nevoii femeilor de a fi mereu frumoase.

Chiar dacă după o perioadă de 3-6 luni efectul tratamentului începe să dispară, ridurile nu vor deveni la fel de adânci ca înainte de injectare.

ACIDUL HIALURONIC

Este o substanță prezentă în mod natural în dermul tuturor organismelor vii și are rolul de a menține nivelul de hidratare, elasticitatea pielii și a articulațiilor. Pe măsura trecerii anilor, capacitatea corpului de a produce acid hialuronic scade treptat și apar ridurile.

Cum functionează?

Tratamentul cu ACID HIALURONIC face parte din categoria fillerelor faciale (substanțe injectabile de umplere) care estompează ridurile, cearcănele și conferă un aspect mai tânăr prin reglarea volumetriei faciale – redefinirea maxilarului, creșterea în volum a buzelor și a pomeților.

Așadar, spre deosebire de toxina botulinică, acidul hialuronic este o substanta de umplere.

Atât injecțiile Botox, cât și cele cu acid hialuronic sunt numite “lunch-break therapies”, tratamente care nu necesită pregătire prealabilă, durează mai puțin de o oră și în urma cărora îți poți relua activitatea zilnică

Rezultate

În clinicile Medispa se utilizează un acid hialuronic cu proprietăți reologice deosebite, care are cea mai bună integrare în țesut și este injectat printr-o tehnică specială.

Acesta și-a demonstrat eficiența în estomparea cearcănelor, liniilor din jurul gurii, cutelor nazolabiale (liniile zâmbetului), ridurilor verticale formate mai jos de colțurile gurii și ridurilor fruntii.

Acidul hialuronic mai dens este folosit în redefinirea pomeților, a buzelor și a bărbiei.

Rezultatele sunt imediate, obtinându-se un aspect natural care poate dura până la 18 luni.

Riduri în jurul gurii- înainte de tratament

Riduri în jurul gurii- înainte de tratament

Riduri în jurul gurii- după tratament cu acid hialuronic

Riduri în jurul gurii- după tratament cu acid hialuronic

Riscuri

În urma injectării acidului hialuronic, pot apărea: hipersensibilitate, înroșire și mâncărime temporară, hematoame, umflături, precum și un efect slab de umplere.

Ca în orice injectare, există și riscul asociat de infecție, însă un medic cu experiență în utilizarea fillerelor faciale nu doar că va recomanda tratamentul adecvat, dar va reuși să minimizeze efectele secundare produse de acest tratament care este, în general, bine tolerat de organism.

Tratamentele cu toxină botulinică, acid hialuronic dar și alte proceduri antirid de ultimă generație sunt realizate în Clinicile Medispa de către Dr. Andrei Martin, medic specialist chirurgie plastică, reparatorie și microchirurgie reconstructivă, director medical al clinicilor.

  • București: Str. Emanoil Porumbaru, nr. 25A, tel.0786 597 162
  • Cluj-Napoca: Str. Ion Budai Deleanu, nr. 2A, tel. 0731 347 137/ 0752 264 333

Website: www.medispa.ro / www.drandreimartin.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s