5 moduri în care iți poți repara pielea cu ajutorul laserului

Stim ca iubiti soarele, insa pe cat de mult va place atingerea lui, pe atat de nociv este pentru piele. Ridurile si petele pigmentare sunt cele mai frecvente urmari ale expunerii la soare, iar aceasta este perioada in care medicii dermatologi se confrunta cu un numar mare de paciente aflate in cautarea tratamentului cu eficienta maxima.

Cu totii fugim de durere si semne lasate de tratamentele de infrumusetare, de aceea tot mai multe dintre dumneavoastra opteaza pentru tratamente laser, tehnologie care avanseaza foarte repede si care ofera solutii pentru o gama tot mai mare de probleme dermatologice.

Dr. Andrei Martin, director medical al Clinicilor Medispa explica de ce toamna este un fel de “golden hour” pentru procedurile laser. Impusul de lumina vizeaza zonele cu pigment cum sunt petele pigmentare sau leziunile vasculare iar pielea bronzata poate absorbi lumina in locul acestora, crescand riscul de decolorare. De aceea paloarea pe care pielea o capata toamna asigura un context perfect pentru a sterge aceste 5 imperfectiuni cu ajutorul laserului.

laser candela

  1. PETELE PIGMENTARE

Indiferent cat de atenta ai fost in timpul verii cu factorul de protectie si palarii ample, chiar si temperaturile ridicate stimuleaza productia de melanina si aparitia petelor pigmentare iar tratamentul lor reprezinta o provocare. Terapiile conventionale sunt reprezentate de agenti de albire impreuna cu peeling-uri chimice. Dr. Andrei Martin recomanda tratamentele cu laserul fractional cu dioxid de carbon asociat, in functie de complexitate, cu laserul Pulsed Dye. Acestea patrunde suficient de profund in piele incat sa amelioreze melasma. De obicei sunt necesare 3-4 tratamente la un interval de 4-6 saptamani iar o fotoprotectie stricta dupa procedura este esentiala.

  1. LEZIUNILE VASCULARE SI PETELE ROSII

Stelutele vasculare sunt acele vase rosii, albastre sau violacei, de regula de dimensiuni mai mici care se intalnesc cel mai frecvent pe fata si pe picioare si care sunt tratate cu succes cu Laserul VBeam Perfecta. Acesta ofera o explozie intens pulsata la nivelul pielii, lumina este absorbita de vasele de sange din derm care sunt coagulate si apoi resorbite de organism in timpul procesului de vindecare naturala. Tratamentul dureaza doar cateva minute iar cei mai multi pacienti de obicei au nevoie de 1-3 sesiuni. Pacientii cu pete de vin, hemangioame si rozacee extinse pot avea nevoie de mai multe tratamente.

  1. TEXTURA NEREGULATA SI CULOARE NEUNIFORMA

Textura si culoarea neuniforma a pielii cu care multe femei se confrunta in urma expunerii la soare sunt tratate in clinicile de specialitate folosind tehnologia avansata a laserului cu dioxid de carbon. Acesta indeparteaza straturile superioare, deteriorate ale pielii, astfel incat pielea va fi mai fina, moale si intinerita. Procedura se poate efectua pentru zone specifice, cum ar fi in jurul gurii sau a ochilor, obrajilor sau pe intreaga suprafata a fetei.

  1. ACNEEA VULGARA

Eruptiile acneice sunt foarte frecvente in perioada verii, soarele stimuland secretia glandelor sebacee. Laserul V Beam Perfecta poate fi folosit in tratamentul acneei datorita efectului toxic al luminii asupra bacteriilor. Prin actiunea vasculara reduce si roseata, inflamatia, asociata cu acneea. Tratamentul cu laser are drept obiectiv impiedicarea astuparii porilor, astfel incat sa nu se formeze leziuni acneice noi, sterilizarea leziunilor si reducerea inflamatiei pentru a evita formarea cicatricilor postacneice. Sunt necesare serii de 4-5 tratamente la 3-4 saptamani interval in asociere cu un regim de ingrijire locala cu crème sau geluri sau tratament antibiotic oral.

  1. CICATRICI

Noile progrese in dermatologie au dus la gasirea unor solutii pentru aceasta problema foarte greu de tratat anterior. Cele mai eficiente tipuri de laser pentru cicatrici sunt laserele fractionale cu dioxid de carbon. Acestea functioneaza prin distrugerea tintita, pana la o adancime precisa a unor fragmente de piele, lasand neafectat tegumentul din jur. Cand se vindeca, tesutul distrus este inlocuit cu unul nou si sanatos, un proces care poate dura pana la 6 luni. Este o procedura nechirurgicala, sigura, cu un timp de recuperare scurt (4-6 zile) si cu un disconfort minim (procedura se face dupa aplicarea unei creme anestezice).

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s