Care este diferența între Botox și Acid Hialuronic?

BOTOX

Toxina botulinica este o proteină naturală produsă de bacteria Clostridium botulinum. Clinica noastră folosește în tratamentele antirid toxina botulinica de tip A: Botox (Vistabel) și Dysport.

Toxina botulinica poate fi utilizată pentru a trata toate ridurile care sunt rezultatul mișcării normale faciale, respectiv ridurile de expresie. Atunci când este injectată într-un mușchi specific, rolul acestei toxine este de a întrerupe transmiterea impulsului nervos de la nerv la mușchi. Mușchii asupra cărora acționează se relaxează. Mușchiul nu se mai contractă, iar pielea rămâne netedă.

Toxina botulinica acționează NUMAI asupra ridurilor dinamice, în special asupra celor din etajul superior al feței. Cu Botox (Vistabel) și Dysport se obțin rezultate foarte bune asupra ridurilor de pe frunte, dintre sprâncene, ridurilor “laba gâștii”, ridurilor de pe gât. După tratamentul cu Botox (Vistabel) și Dysport ridurile de expresie dispar, iar chipul devine mai luminos și mai destins, expresiile negative sunt diminuate, contribuind la creșterea încrederii și a imaginii personale.

În funcție de zona tratată, doza utilizată, și de modul în care se răspunde la tratament, tratamentul se repetă aproximativ la fiecare 3-6 luni.

ACID HIALURONIC

Acidul hialuronic a fost descoperit în anul 1934, fiind un compus principal al organismului cu rol în reținerea apei în țesutul conjunctiv, piele și organe. Acesta este o componentă a colagenului și poate fi derivat și concentrat din colagen.

Acidul hialuronic este totuși creat și degradat mult mai repede în organism decât majoritatea compușilor. Pe măsura înaintării în vârstă scade capacitatea corpului de a produce acid hialuronic. Procesul îmbătrânirii este strâns legat de această carență a acidului hialuronic.

CÂND aleg BOTOX și CÂND aleg ACID HIALURONIC?

b ah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s