Ce instrucțiuni trebuie respectate înainte, în timpul și după procedură?

Perioada premergătoare tratamentului:

Nu expuneți la soare suprafața care urmează a fi tratată, nu folosiți creme autobronzante sau solarul înainte cu 4 săptămâni de începerea tratamentului. De asemenea, este foarte important să nu vă bronzați în timpul ședințelor de îndepărtare a părului, deoarece acest lucru poate duce la modificări de pigmentare ale pielii care pot deveni permanente.

Folosiți crema protectoare împotriva razelor UVA și UVB pe suprafețele tratate cu cel puțin două săptămâni înainte de tratament. Protecția folosită trebuie să conțină oxid de titanium sau oxid de zinc și SPF>30.

Nu folosiți ceară, penseta, epilatorul sau electroliza pe suprafața ce urmează a fi tratată, cu cel puțin 3 săptămâni înainte de consultație/ședință, sau în timpul tratamentului. Se recomandă doar raderea suprafeței care urmează a fi tratată astfel încât la momentul realizării procedurii, firul de păr să fie de aprox 2-3 mm pentru a mări eficiența tratamentului.

A nu se consuma alcool cu 24 ore înainte și după fiecare ședință. Persoanele care prezintă herpes simplex nu pot urma tratamentul numai după  câteva săptămâni de la remisia completă.

Postprocedură

Suprafața tratată este foarte delicată și trebuie îngrijtă. După tratament zona este curățată cu ser fiziologic și apoi este aplicată o cremă specială, după care vă puteți întoarce la activitățile zilnice. Medicul vă poate recomanda folosirea unui unguent cu antibiotic pentru câteva zile după procedură. Pentru zonele tratate care vor fi expuse direct la soare este nevoie să folosiți o cremă cu factor de protecție solară, SPF>30 aplicată la interval de cel puțin 2-3 ore.

De asemenea, vă rugăm respectați următoarele instrucțiuni:

  1. În cazul apariției unor bășicuțe (vezicule) vă rugăm să anunțați medicul. Este necesară folosirea unui antibiotic recomandat de doctorul dumneavoastră.
  2. Pot fi folosite comprese cu gheață pentru a ameliora inflamația sau senzația de disconfort.
  3. Uneori pot să apară puncte negre pe suprafața tratată. Acestea sunt fire de păr distruse care vor cădea după prima, sau a doua săptămână de la tratament. Acesta nu este un semn de regenerare a părului.
  4. Orice grad de bronzare a pielii va diminua efectele tratamentului și vor mări șansele dumneavoastră de a avea efecte adverse cum ar fi arsurile sau cicatricile. Este recomandat ca pe suprafața tratată să se aplice o emulsie cu factor de protecție ridicat înainte de a ieși din casă, deoarece expunerea la soare poate duce la depigmentări.
  5. Pielea care a fost tratată, ar trebui îngrijită cu delicatețe și în următoarele 4-5 zile. Astfel, puteți preveni orice iritație. Evitați frecarea (aspră) sau exfolierea suprafeței tratate  pentru 24 ore. Între tratamente  nu folosiți pe cât posibil ceara, epilatorul sau penseta.
  6. Machiajul poate fi aplicat, în principiu,  după 24 ore.

<<Ce contraindicații există?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s