Ce instructiuni trebuie sa respecti in perioada postoperatorie?

POSTOPERATOR

A doua zi dimineața

  • Vă rugăm să notați toate întrebările dumneavoastră astfel încât la întâlnirea cu medicul chirurg și personalul medical să puteți primi din partea acestora informațiile de care aveți nevoie, înaintea plecării dumneavoastră acasă.
  • Veți fi văzută de medicul chirurg pentru a vă asigura că totul decurge normal, pansamentele vor fi schimbate iar inciziile verificate.
  • Veți folosi sutienul recomandat preoperator conform indicațiilor primite.

Zilele următoare

Postoperator, puteți avea o senzație de disconfort, chiar de durere, începând cu a doua noapte și a treia zi după intervenția chirurgicală. Este indicat să vă ascultați corpul. Tocmai ați avut o intervenție chirurgicală. Dacă corpul dumneavoastră vă cere odihnă atunci acționați în consecință.

Vă puteți simți obosită și amețită pentru câteva zile după operație, dar puteți să vă mișcați liber, fără ajutor în primele 24 – 48 ore. Este necesar un tratament antibiotic profilactic postoperator pentru un interval de 5 până la 10 zile.

  • Trebuie să purtați sutien special timp de 6 săptămâni postoperator și să vă limitați activitățile fizice intense în următoarele 3 săptămâni. Este obligatoriu să vă prezentați la controalele periodice postoperatorii la 2 săptămâni, 1 lună, 6 luni, 1 an, 3 ani, sau conform indicațiilor primite.

Sutienul special recomandat pentru perioada postoperatorie trebuie purtat timp de șase săptămâni. În prima săptămână,acesta se va folosi 24 de ore pe zi. După o săptămână în care l-ați purtat tot timpul, se poate trece la utilizarea lui doar pe timp de zi.

  • Vă veți putea întoarce la locul de muncă după câteva zile, acest lucru depindinzând însă foarte mult și de cât de solicitantă este munca pe care trebuie să o faceți. Zborul cu avionul nu este recomandat în primele 4 săptămâni după operație.
  • Nu conduceți în prima săptămână după o intervenție chirurgicală de mărire a sânilor și nu ridicați greutăți care depășesc 2 kg în primele 3 săptămâni după operație.
  • După aproximativ o perioadă de șase săptămâni, se poate relua, de obicei, viața normală. Urmați indicațiile medicului cu privire la începerea exercțiilor și activităților zilnice normale.
  • Sânii pot fi sensibili la atingere pentru o perioadă de 2 – 3 săptămâni, situație în care trebuie evitat contactul fizic. După această perioadă nu veți mai fi atât de sensibilă, iar la aproximativ o lună de la intervenție sânii nu vor mai fi inflamați și dureroși.
  • Contactați imediat medicul chirurg dacă sesizați orice durere bruscă sau obsevați orice întărire la nivelul sânilor dumneavoastră. Comunicați medicului sau personalului medical orice sângerare sau scurgere care apare la nivelul zonelor de incizie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s