Ce presupune interventia?

În ce constă operația de mărire a sânilor?                                        

Această operație implică modificarea mărimii sânului prin inserarea implantului cu gel siliconic prin intermediul unei mici incizii făcute în pliul mamar, în jurul areolei sau axilar.

Implantul se poziționează fie deasupra, fie sub mușchiul pectoral care acoperă zona coastelor. Poziționarea implantelor și calea de abord depinde în primul rând de particularitățile sânilor și trunchiului dumneavoastră.

Forma implantelor poate fi rotundă sau anatomică (în forma de picatură) cu proiecție mică, medie sau moderată. Alegerea dimensiunilor și volumului implantului este rezultatul unor măsurători preoperatorii pentru armonizarea sânilor cu dimensiunile toracelui și a corpului. Mărimea impantului poate varia în funcție de dorințele pacientei dar și de sfaturile chirurgului estetician. Obiectivul principal este de a avea un rezultat cât mai natural.

Un implant mamar este format dintr-un înveliș din silicon cu o suprafață rugoasă, texturată care este umplut cu gel siliconic sau cu o soluție salină. Textura implantului este foarte apropiată de proprietățile naturale ale sânului.

Gelul siliconic din implantele moderne este coeziv, și nu se împrăștie în situația distrugerii învelișului. Implantele umplute cu ser fiziologic prezintă riscul pierderii serului, situație în care sânul devine vălurit, prin dezinflatarea implantului. Implantele cu gel siliconic, sunt mai larg utilizate.

Intervenția chirurgicală se efectuează sub anestezie generală, astfel că pacienta va fi adormită pe tot parcursul operației.

Există mai multe modalități prin care se poate face această operație, așa cum ați putut observa din informațiile prezentate mai sus. Aceste modalități vor fi discutate în detaliu cu medicul chirurg. Scopul principal al procedurii este, până la urmă, de a face sânii cât mai atractivi posibil iar operația să decurgă în cele mai bune condiții.

Lucrând în profunzimea inciziei, medicul va ridica țesutul mamar și pielea pentru a crea un „buzunar” chiar sub glanda mamară sau sub mușchiul pectoral. Implantele vor fi centrate sub mameloane.

Pentru a preveni acumularea de sânge și lichide vor fi folosite tuburi de drenaj care vor fi păstrate 24 ore după operație.

Operația durează aproximativ 1,5 – 2 ore. Va trebui să rămâneți în clinica noastră 1 noapte. Mișcările brațelor trebuie să fie restricționate pentru câteva zile. Este recomandat ca ridicarea de obiecte grele și exercitiile fizice intense să fie evitate timp de trei săptămâni. Pacientele își vor relua activitatea treptat într-un interval de șase săptămâni.

Cicatricile rezultate în urma intervenției sunt, în general, foarte puțin vizibile, acest lucru depinzind în cea mai mare măsură de modul individual de vindecare. Acestea devin aproape insesizabile după o perioadă de timp.

Suturile se fac cu fire resorbabile, care nu mai trebuie extrase. La suprafața pielii se aplică un pansament adeziv special care permite o vindecare optimă.

În procesul de vindecare joacă un rol important și alegerea implantului, de aceea, este foarte importantă, în timp, compatibilitatea materialelor pentru implant cu corpul dvs.  De asemenea, trebuie luată în calcul și necesitatea unei mamografii pentru a putea urmări evoluția implantului pe o perioadă lungă de timp. Rețineți: implanturile sunt făcute de oameni, ca atare se pot uza.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s