Ce riscuri exista?

Riscuri și complicații

Există contraindicații fizice și riscuri asociate intervenției chirurgicale de mărire a sânilor pe care trebuie să le cunoașteți:

Orice procedură chirurgicală va duce la umflare, vânătăi și modificări de culoare în și în jurul sânului. La început apare senzația de plenitudine, durere și disconfort, lucru absolut normal. Cu ajutorul medicației se poate ameliora această senzație. Nu este indicat să se folosească aspirina sau orice medicament care ar putea conține aspirină.

Complicațiile amintite mai jos sunt rare, dar ele sunt posibile, și de aceea trebuie să discutați despre fiecare dintre ele cu medicul chirurg, pentru a înțelege riscurile și consecințele intervenției:

  • Exista riscul formării unui hematom, ca urmare a unei sângerări excesive, și poate fi nevoie de o altă intervenție pentru a o controla și a îndepărta sângele acumulat.
  • Uneori poate apărea o infecție în jurul implantului. Aceasta poate să apară oricând, dar în cele mai multe cazuri a fost observată la o săptămână după operație. În unele cazuri este necesară îndepărtarea implantului pentru câteva luni până când infecția se vindecă și apoi poate fi inserat un nou implant.
  • Unele femei afirmă ca au observat o sensibilitate crescută a mameloanelor, sau dimpotrivă, pierderi de sensibilitate și amorțeală. Se pot observa de asemenea, unele zone lipsite de sensibilitate în apropierea zonelor incizate. Aceste simptome dispar odată cu trecerea timpului, dar în unele cazuri pot fi permanente.
  • Nu există dovezi care să demonstreze că implantele ar afecta în vreun fel fertilitatea, graviditatea sau abilitatea dumneavoastră de alăptare. Daca ați alăptat un copil în anul în care ați făcut implantele mamare, sunt posibile scurgeri de lapte la câteva zile după operație.
  • Foarte rar, implantele se pot sparge sau pot prezenta scurgeri. Exista implante moderne, umplute cu un gel siliconic coeziv care nu prezintă riscul împrăștierii gelului.
  • Cicatricile vor fi roz și vizibile pentru cel puțin 6 săptămâni. După câteva luni, acestea se vor atenua, devenind foarte puțin vizibile, dar nu vor dispărea complet. Aparitia cicatricilor hipertrofice sau cheloide este posibilă, dar se întâmplă rar, și depinde în primul rând de tipul individual de vindecare.
  • Complicația specifică acestei intervenții este, contracția capsulară, care poate să apară dacă țesutul ce înconjoară implantul se organizează ca o reacție intensă la corpul străin, sânul devenind dur, sferic și chiar dureros. Contracția capsulară poate fi tratată în mai multe feluri, uneori fiind necesară îndepărtarea țesutului din jurul implantului (capsulei) sau chiar îndepărtarea și înlocuirea implantului.
  • O stare de sănătate precară cum ar fi tendința de sângerare, hipertensiune arterială, boli de inimă, sau pulmonare cronice, boli renale și hepatice, boli de piele acute și cronice, infecții la nivelul urechilor sau parodontale pot crea probleme.
  • O intervenție chirurgicală de sân până la 6 luni de la nașterea copilului și / sau 6 luni de la încheierea alăptării este contraindicată
  • În cazul asimetriilor (dimensiuni diferite ale areolei, mameloane orientate în direcții diferite, un sân hipertrofiat sau mai scăzut decăt celălalt) este bine de știut că intervenția de mărire de sân nu poate corecta aceste probleme.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s