Ce variante de tratament există?

Tratamentele care vizează estomparea ridurilor sunt medicale (vitamina A, antioxidanți, acizi alfa hidroxi, loțiuni și creme hidratante), dermoestetice non-chirurgicale (peelinguri superficiale sau profunde, microdermoabraziunea, dermoabraziunea, taramentul laser, botox) și în utimă istanță procedurile chirurgicale (lifting facial, regional).

riduri_frunte

-TRATAMENTE MEDICALE:

Vitamina A sau acidul retinoic (tretinoin, Retin-A, Renova). Acest produs este considerat pe drept deținătorul recordului în tratarea pielii îmbătrânite și a liniilor fine (ridurilor superficiale).

Acizii alfa-hidroxi. Aceste ingrediente denumite și “acizi din fructe” includ acidul glicolic și acid lactic.

Antioxidanții. Aceștia includ preparate care conţin vitaminele A, C, şi E, precum și beta-caroten. Astfel de creme pot conferi un anumit grad de protecție solară, precum şi o estompare uşoară a ridurilor fine.

Hidratarea tenului este importantă în profilaxia apariției liniilor fine (ridurilor superficiale).

– TRATAMENTE COSMETICE:

Microdermabraziuneo metodă dermocosmetică care folosește cristale foarte fine de siliciu care curață delicat stratul superior al epidermei și stimulează reîntinerirea pielii prin procesul său natural.

Dermabraziune, o procedură chirurgicală adevărată, realizată de cele mai multe ori sub anestezie generală. Tehnica utilizează o perie electrică sau un sistem cu microcristale cu margini neșlefuite pentru îndepărtarea celulelor moarte.

Peelingul cu acid glicolitic Peelingul este o metodă dermocosmetică folosită cu scopul de a îndeparta celulele moarte de la suprafața pielii în vederea stimulării funcției celor din straturile profunde.

Peelingul profund Scopul acestei proceduri este de a distruge și îndepărta, într-o manieră controlată și sub supravegherea specialiștilor, părțile degradate ale tegumentului, pentru a permite accelerarea procesului de regenerare al pielii. Acest tip de peeling utilizează ingrediente pecum acidul salicilic şi acid tricloracetic.

TRATAMENTE LASER

Laserul cu dioxidul de carbon (procedura prin care sunt vaporizate celulele de la suprafața pielii şi care îndepartează majoritatea ridurilor medii și superficiale, cu un efect major asupra celor profunde, fiind cel mai des utilizat tip de tratament laser).

Laser Erbium este capabil să îndepărteze straturi mult mai subțiri de piele decât laserul cu dioxid de carbon, mult mai puternic, însă mai puțin precis și cu un timp de recuperare mult redus.

Ambele tipuri de laser sunt cel mai des utilizate în tratamentele dermocosmetice de acest fel.

Laser fracționat și Laserul fractionat non-ablativ. Tratamentul ridurilor cu laser fracționat are avantajul că interesează doar 20 % din structura dermului, permițând conservarea a 80 % din țesutul sănătos;

TRATAMENTE CU INJECȚII:

Injecții cu botox. Botoxul ramâne cea mai populară procedură nechirurgicală pentru tratamentul ridurilor. Injecțiile cu Botox reprezintă un tratament cosmetic pentru tratarea ridurilor fine cât și a celor profunde.

Injecții cu acid hialuronic (Restylane, Juvederm) Acidul Hialuronic a dvenit foarte popular și datorită efectului lor care poate dura de la şase la nouă luni, sau chiar mai mult.

 RADIOFRECVENȚA. O altă metodă noninvazivă de tratare a ridurilor folosește încălzirea țesutului cutanat cu ajutorul radiofrecvenței și al unor surse de raze infraroșii.

Oricine dorește să ia în considerare efectuarea oricărei proceduri ar trebui să fie consultat de un medic specialist cu experienţă în domeniu. Pacienţii trebuie să fie informați cu privire la riscurile şi beneficiile potenţiale ale procedurii pe care o au în vedere, înainte de a merge mai departe.

<< Ridurile

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s